Friday, August 7, 2009

UFOs: Widows and Orphans






























(click to enlarge)







Some kind of a damn thing whizzing back and forth out God knows where or when.


I have no clue what the hell this is supposed to prove.



Some kind of crap crashing into the ground out in the damn desert someplace.
I found the above very intriguing clip on a website written in a language I cannot even identify, much less translate. The story goes something like this:
Zplodiny nosných raket Zajímavým úkazem, který je sice vzácný, avšak často zaujme tisíce lidí, bývají ionizované zbytky paliva vypuštěného z posledních stupňů nosných raket. Takový úkaz jsme v České republice pozorovali například v květnu 1994. Měl podobu rozmazané skvrny jasnější než Venuše (v dalekohledu ve tvaru "anděla" s křídly). Během krátké doby se zvětšil a rozplynul. Na první pohled zcela nepochopitelný jev viděli v roce 1992 i profesionální astronomové z Evropské jižní observatoře: Svítící prstenec o průměru pět stupňů, ze kterého vybíhal výtrysk o délce asi čtyřicet stupňů. Šlo o sovětskou družici Kosmos 2176, která v té chvíli se zapnutým motorem přecházela na vyšší oběžnou dráhu. Za ní tryskající plyn přitom rozptyloval sluneční světlo. Podobný úkaz (i když ne tak pohledný jako na obrázku) se podařilo zachytit také v červnu 1999, kdy byly z Brna sledovány zplodiny rakety Titan II. Pohotový videozáznam (klikněte na odkaz) zhotovili studenti Richard Cieslar a Tomáš Mencl.




This baby here is pure WTF. The accompanying text, which may or may not even have anything to do with this clip, sez:
Ostatní jevy

Do této kategorie patří všechny zbývající pozorované jevy. Za ufo jsou považovány různé bodové záblesky od družic nebo letadel. Vzácně jsou nad severním obzorem vidět polární záře -- bílá nebo barevná průsvitná oblaka, která mění polohu a tvar. Také obraz deformovaného Měsíce v kombinaci s mraky může vyvolat dojem "letícího objektu". Totéž platí pro některé typy vysokohorských mraků. Zdrojem uf je i zrcadlení pozemských předmětů na horkém vzduchu. A na posledním místě kosmické lodě mimozemských civilizací...

Ostatně jedno takové kontaktní setkání zaznamenali v roce 1987 i účastníci Astronomické expedice na Hvězdárně v Úpici. Tak se na něj (kliknutím na odkaz vpravo) také podívejte.

No comments: